Dea ex Machina

Kitten uit het D-Nestje. Blauw korthaar poesje.

Over de naam:

Haar naam "fits like a glove" en ze draagt haar naam met trots!

Over Dea:
Dea werd bij ons geboren op 24 juni 2010. Helaas bleek al snel dat moeder natuur een foutje had gemaakt... Dea werd namelijk geboren met een gaatje in haar gehemelte. Nu ja... gaatje... achteraf gezien was het toch een heel behoorlijk gat!

Echter hebben we besloten Dea een kans te geven. En kijk haar nu! Blakend van gezondheid en een pracht van een poezenkind! Wil je meer weten over het verhaal achter Dea lees dan zeker haar dagboekje!

Dea is inmiddels ruim een jaar oud en stelt het zeer wel! Ze heeft nog steeds een open gehemelte daar de eerste operatie niet geslaagd was. Ze heeft leren leven met haar handicap en zo uiterlijk is er niets aan haar te zien. Ze eet en drinkt zelfstandig en moet niet onderdoen voor "normale" katten.

We beseffen dagelijks wat een enorm geschenk ze is en wat een geluk het is dat we haar nog steeds bij ons hebben. 
Aangezien veel van deze kittens gewoon ingeslapen worden was het niet evident om de juiste info te vinden om Dea te helpen. 
We hebben het meeste dan ook zelf moeten onderzoeken en ondervinden. De meeste info die we vonden ging natuurlijk over open gehemelten bij mensen, maar door ervaring weten we nu dat die info voor de kat weinig bruikbaar is.

Goed bedoelde adviezen uit de humane geneeskunde maakten Dea haar toestand alleen erger werd, de zalfjes en druppeltjes die men bij mensen gebruikt na een operatie maakten haar alleen ziek. Niet zo vreemd aangezien Dea een kat is en geen mens.
We mogen blij zijn dat Dea ondanks al die tegenslag toch nog veilig en wel bij ons is!

Alleen al om die reden vinden we het belangrijk om Dea haar verhaal te delen opdat andere mensen die een kitten met een open gehemelte een kans willen geven niet eerst dat zinloze pad moeten volgen.

Dea is een poesje van superlatieven. Alles wat ze doet, doet ze met de grootste overtuiging. Het leven met Dea in huis is dan ook nooit saai. Liefdevol, grappig, ontroerend, verrijkend dat dan weer wel {#emotions_dlg.winking}

Dea hoort inmiddels zo bij ons dat geen haar op ons hoofd eraan denkt haar ooit te laten gaan. Dea denkt daar ook zo over want de enige keer dat er hier mensen waren om haar te komen bekijken en die haar perse in de armen wilden houden maakte Dea door serieus tegenwriemelen heel duidelijk dat het dik tegen haar zin was {#emotions_dlg.icon_lol}

Ach, we kunnen het haar niet kwalijk nemen en zouden ons ook geen leven meer zonder Dea kunnen inbeelden! Dea hoort gewoon bij ons! {#emotions_dlg.xlovex}

Genotype Dea:  bB dd lL w+w+ s+s+ O+O+ 

view kittens