Nieuws

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle gebeurtenissen ten Huize Smitten Kitten?
Volg dan ook onze facebook pagina!
{#emotions_dlg.storksmily}Wij verwachten kittens!{#emotions_dlg.storksmily}

 Tiny Tim

Een beetje goed nieuws mag ook wel na het enorme trieste nieuws dat ik gisteren heb gepost...

Uit ons laatste nestje van dit jaar was er een kitten dat wat opstartprobleempjes had. Als kleine, pasgeboren pruts wist hij de tepel niet te vinden en moesten we hem dag en nacht om de twee uur met een papflesje voeden. We doopten ons klein zorgenkindje Tiny Tim. Jup, naar de zielepoot in Dickens' A christmas Carrol en -ok ik geef toe- ook wel naar "Timmyyyyy" uit South Park ????. Want Timmy zal "nooit burgerlijk ingenieur worden" zoals de mama van drie van onze Smitten Kittens fijntjes verwoordde. Toen het verstand werd uitgedeeld stond Timmy hoogst waarschijnlijk achter in de rij. Of in een andere rij. Of gewoon niet in de rij omdat hij het te druk had met knuffelen. Dat kan ook.

Maar Timmy is wel één van de allerliefste kittens die we ooit hebben gefokt. (#nevernotpurring & #meltingheartssince2017).
Telkens er bezoek kwam voor de kittens was iedereen gek op onze kleine Timmy. En ik maar zeggen "Nee, den deze kan niet geadopteerd worden, er scheelt iets met hem, we moeten hem eerst laten onderzoeken om zeker te zijn wat hij mankeert!"

En ja in alle eerlijkheid ook één van de irritantste kittens die we ooit hebben gefokt. Hij wilt er ALTIJD bij zijn. Of je nu aan de computer aan het werken bent (Computermuizen vangen kan hij als de beste), probeert te slapen of probeert te koken (tegenwoordig ook wel "hindernissenparcour afleggen" genoemd ten huize Smitten kitten, want bij voorkeur legt hij zich pal tussen je voeten, voor je voeten of onder je voeten wanneer je probeert te stappen). Timmy moet en zal je erbij begeleiden.

Omdat wij er van overtuigd waren (Hypochonder much?!) dat Timmy zijn opstartproblemen ongetwijfeld te wijten waren aan een of andere vreselijke inwendige afwijking wilden we hem dan ook niet laten castreren (en onder narcose laten brengen) zonder hem eerst eens volledig te laten onderzoeken via echo en radiografie. 
Daarom gingen we gisteren met hem naar Ingrid Putcuyps van "Hond en Kat" in Astene. Groot was onze verbazing, maar ook onze opluchting, toen bleek dat alles 100 procent in orde was met onze Timmy.
Blijkbaar is zijn gezondheid even goed als zijn acteertalent (... And the oscar goes to...!).

Volgende week moet hij er dus aan geloven en doet hij zijn donatie aan het ballenbad. En daarna gaan we op zoek naar een thuis voor hem samen met zijn blauwe korthaar zusje. Want die twee zijn vier fluffy pootjes op één wollige brittenbuik.

 

 

Rust zacht, lieve Lily...

Het is met veel pijn in het hart dat ik dit berichtje deel, maar ik vind het te belangrijk om er niet over te praten.
Dit weekend kreeg ik telefoon van de eigenaar van twee van onze Smittens. Ze adopteerden twee jaar geleden twee lilac tortie zusjes van ons en gaven hen de beste, warmste thuis die we ons konden inbeelden. ??
Met regelmaat kregen we nieuws over de zusjes. Kleine berichtjes die ons vertelden hoe goed het met hen ging, hoe blij ze waren met de meisjes in hun gezin. Lieve, blije foto's die ons een kleine inkijk gaven in hun thuis en leven, die ons toonden hoe mooi het leven was. Samen.

Toen mijn telefoon rinkelde dacht ik eerst nog dat ze mij per ongeluk belden, maar toen ik opnam en enkel verdriet hoorde wist ik meteen dat er iets vreselijks moest gebeurd zijn.

In een vreselijk accident in huis verloor "onze" Lily haar leven, haar zusje Rose haar soulmate en beste vriendin en hun lieve familie een belangrijk, onmisbaar gezinslid.

Ik probeer niet te veel te denken aan hoe bang ze moet geweest zijn en hoe ze moet hebben afgezien, want het slaagt de lucht uit mijn longen en breekt mijn hart ????

Maar ik vind het wel belangrijk om te vertellen dat ze is overleden in de wasmachine en om iedereen die dit leest nogmaals te waarschuwen voor de gevaren in de woning.

Wanneer onze kittens verhuizen geef ik altijd een boekje mee met heel veel informatie in. Een van de onderwerpen erin is "Gevaren in Huis" en ik bespreek dit ook grondig met de nieuwe eigenaar. 
Helaas kunnen ongelukken altijd gebeuren. Kittens en katten zijn nieuwsgierige deugenieten en onze Smitten Kittentjes zijn doorgaans curieuzeneuzen die alles willen onderzoeken en geen schrik kennen.

Ik vind het zo erg voor Lily, maar ook voor haar zusje Rose en haar familie die nu zonder haar verder moeten. Mijn hart bloedt wanneer ik denk aan ons lief poezenkindje dat we zelf hebben groot getrokken met een papflesje en dat nog een heel leven voor haar had. Ze zal vreselijk gemist worden. ????????

Kittens beschikbaar

We hebben nog drie katertjes beschikbaar. Een crème-witte langhaar, een crème langhaar en een crème korthaar. 
Drie superlieve knuffels die oud genoeg zijn om te verhuizen.
Bij interesse lees even ons kittenbeleidWe hebben kittens!

Onze eerste kittens van 2017 zijn geboren! Neem een kijkje op onze kittenpagina voor meer info en foto's {#emotions_dlg.storksmily}

Getest!

Goed begonnen is half gewonnen... We zetten het nieuwe jaar meteen in met het jaarlijks hertesten van de katten. Vandaag was het aan Jalapeno om terug te gaan naar Hond en Kat in Astene (Dr. Putcuyps) voor zijn jaarlijkse test!
Inmiddels alweer de 5e keer voor onze chocobeer en ook deze keer was alles helemaal in orde.

We zijn blij voor Jalo en zijn nakomelingen!

view kittens