Over ons

Samen met mijn vriend woon ik in Antwerpen, België. 
Onze cattery is "slechts" een hobby voor ons. Wij hopen er dan ook niet op om winst te maken met onze kittens.
De realiteit is dat we op onze hobby vaak geld moeten toeleggen, want als je verantwoordelijk wilt gaan fokken (en dat willen we uiteraard) komen daar heel wat dingen bij te kijken en ook de financiële kant mag je daarbij niet over het hoofd zien.

Achja, we klagen niet. In hobby's investeer je nu eenmaal altijd geld.
En wat wij terugkrijgen van onze hobby: de kans om het wonder van de geboorte mee te kunnen maken, de aanwezigheid van schattige, wollige brittenbaby'tjes, en de kans om mensen dolgelukkig te maken met hun eigen, perfecte Smitten Kitten... daar kan je gewoon geen prijs op plakken!

Ik ben altijd gek geweest op katten en in mijn jeugd waren mijn katjes dan ook mijn liefste knuffels.
Toen ik het ouderlijke nest uit vloog stond het voor mij dan ook vast dat er ook een katje in huis zou komen.
Het bleef niet bij één katje en al snel werd het een gezellig, warm kattengezinnetje.

In het voorjaar van 2007 gaven mijn vriend en ik ons op als opvanggezin voor Zwerfkat in Nood II en even later mochten we ons eerste nest papfleskittens verwelkomen.
Vijf ukjes van drie dagen oud die we dag en nacht papflesjes moesten geven.
Met het opvangen zijn we ondertussen gestopt omdat dit niet te combineren viel met de cattery, maar we dragen de zwerfkatjes nog steeds een warm hart toe!

Inmiddels zijn er reeds enkele nestjes geboren in onze cattery en hebben we heel veel bij geleerd.
Niet altijd waren de lessen even leuk of was het fokken even fijn.
We hebben ook al behoorlijk wat verdriet meegemaakt... en ik heb me vaak afgevraagd waarom ik nu eigenlijk al de moeite deed en waarom ik eigenlijk verder zou doen.

...Maar als je dan te horen krijgt van de nieuwe kittenbaasjes dat ze zo ongelooflijk verliefd zijn op hun Smitten Kittentje(s) en als ik zelf kijk naar mijn eigen gefokte Smitten Kittentjes Amber, Oilily en Bibi {#emotions_dlg.xlovex} ...dan weet ik het weer en dan wil ik me nog niet gewonnen geven.

Dus ik blijf gewoon doen wat ik graag doe; genieten van onze kittens & katten en mensen blij maken met hun eigen Smitten Kittentje!

Hanne - Cattery Smitten Kitten - januari 2013


Inmiddels ettelijk jaren geleden, maar nog even gek van katjes {#emotions_dlg.winking}

view kittens