Recept - Lou's verjaardagstaart II

Nodig?

Biologische kippenlevertjes
Rundstartaar
Een heel klein beetje boter
Decoratie: gimpet haarbalpasta, snoepjes/natvoer/brokjes die jouw kat lekker vindt.
Ik koos voor vissnoepjes, Cat Caviar ( à la brésilienne {#emotions_dlg.winking} ), "glazuur" en zeevruchtjes uit een rond potje Sheba, en Ziwipeak Real Meat Jerky Treats.


Ready? Set? Cook!

Maak een bal van de rundstartaar en rol op een bakplaat uit tot een dikte van 1 centimeter.
Bak deze "taartbodem" in een vijftal minuutjes af in een warme
oven en laat afkoelen.

Bak de kippenlevers in een heel klein beetje boter halfgaar. Pureer deze kippenlevers vervolgens tot een fijne mousse. Vul een klein bakvormpje (Ik gebruik een klein silicone bakvormpje omdat het taartje er na het bakken gemakkelijk uit gehaald kan worden) met deze mousse en bak af in een matig warme oven. Laat afkoelen en haal het taartje uit het bakvormpje.

Snij de taartbodem van rundstartaar in de vorm van het bakvormpje. Zet vervolgens het taartje op de bodem.

Decoratie:

Spuit kwistig wat haarbalpasta rondom het taartje op de lijn waarop de  taartbodem met het taartje in contact komt. Besprenkel dit met de Cat Caviar.
Plak vervolgens snoepjes aan de zijkant van het taartje met behulp van wat haarbalpasta. Glazuur het taartje met wat saus uit een blikje kattennatvoer en leg er kleine stukjes van het voer (in het geval van Lou's taartje waren dat zeevruchten) en andere snoepjes naar keuze. Zet de kaarsjes op de taart en eventueel nog wat feestversiering.
Serveer met heel veel liefde aan je lieveling {#emotions_dlg.loveshower}

Klik op de foto's in onderstaande gallerij voor een groter formaat

view kittens