RW Supreme Grand Champion Jalapeño

Chocolade beertje!

Jaren geleden zagen wij voor het eerst een chocolade korthaar britje en we wisten "ooit komt er ook zo eentje bij ons wonen. 

Geen poes, maar een kater. En niet zomaar een kater, maar zo'n echt lekker bol en stevig beertje {#emotions_dlg.xlovex}
Toen ik Jalapeño voor de eerste keer zag deed mijn hart een sprongetje. Dit was ons chocolade kereltje!!!

Wat moet een langhaarfokker met een korthaar katertje? Aangezien ik de (Nederlandse) lijnen kende wist ik wel dat er her en der langhaardragers in de stamboom zaten. Dus liet ik Jalapeño bij de fokker testen op langhaar en dat bleek hij dus te dragen!

Jalapeño heeft ticked tabby ghostmarking en er is een goede kans dat hij hiervoor fokzuiver is aangezien zowel mama als papa ticked tabby ghostmarking hebben. Hij heeft een prachtige oogkleur is heerlijk stevig gebouwd, heeft een geweldig vachtje, draagt langhaar (en misschien ook cinnamon) en heeft een karakter van goud. Tja, dit heerlijk manneke had alles om mij te betoveren en dat heeft hij dan ook gedaan.

Dus vloog ik naar Praag om Jalapeño op te halen. Na een toch wel spannende vliegtuigreis (voor de eerste keer vliegen met een kat) arriveerde Jalapeño dan in zijn nieuwe thuis waar hij meteen werd opgenomen door mijn andere katjes en rondliep alsof hij daar al altijd had gewoond. 

Inmiddels heeft Jalo voor prachtig nageslacht gezorgd. En haalde hij op een paar maanden tijd de hoogste individuele titel in TICA; Supreme Grand Champion! In 2012 werd hij ook regional winner en wereldwijd de beste chocolate Brits Korthaar! Tevens is hij de papa van SmittenKitten Findus Fluffypants, de kat die in showseizoen 2011-2012 benoemd werd tot 3e beste Brits Langhaar kitten én BEST BRITISH LONGHAIR wereldwijd. Ook in showseizoen 2012-2013 was Findus BEST BRITISH LONGHAIR wereldwijd en als kers op de taart haalde hij in dat seizoen een internation win en werd bijgevolg IW SGC Smitten Kitten Findus Fluffypants.

We zijn fier op ons chocolade manneke Jalo!

Genotype Jalapeño: bb Dd Ll w+w+ s+s+ YO+  of blb Dd Ll w+w+ s+s+ YO+ 

Jalapeño's infofiche

JALO
Geboorteplaats Praag, Tsjechië
Ras Brits Korthaar Variant (draagt maw langhaar)
Kleur Choc met ticked tabby ghostmarking. Naar alle waarschijnlijkheid fokzuiver aangezien mama en papa beiden ticked zijn en Jalo voorlopig enkel nakomelingen heeft die ook ticked tabby ghostmarking hebben.
Testen HCM-neg op de leeftijd van 1 jaar (wordt jaarlijks herhaald)
Mama en papa zijn hcm negatief getest via echo. Jalapeño is PKD1-neg aangezien beide ouders vrij zijn van dit gen.
Bloedgroep A, draagt B
Gewicht 5,5 kg met ca. 2 jaar.
Koosnaampje Challieballie, Chalz, Challes, Jalaa
Houdt van Lekkere hapjes, spelen met Dea en de andere katten hier in huis, knuffelen, auto rijden, de dragonfly, showen, op stap gaan, hotelverblijfjes,... Maar boven alles houdt Jalapeño van aandacht. Veeeeel aandacht!
Houdt niet van Reizen met het vliegtuig en te weinig aandacht krijgen.
Bijzonderheden Geboren op dezelfde dag als ons Dolci di casa-nestje. Heerlijk compact bolletje. Ons eerste Brits Korthaartje en grote favoriet van mijn vriend {#emotions_dlg.xlovex} Draait elke keer weer zot rond mijn benen als ik het eten voor de katten in de kommetjes doe {#emotions_dlg.biggrin}, Supreme Grand Champion, werd in 2012 tevens Regional Winner en wereldwijd de beste chocolate brits korthaar!

 

Klik op onderstaande foto's voor een groter formaat. Beweeg door de gallery door te klikken met je muis of via de pijltjes op je toetsenbord.

view kittens