Tiny Tim

Een beetje goed nieuws mag ook wel na het enorme trieste nieuws dat ik gisteren heb gepost...

Uit ons laatste nestje van dit jaar was er een kitten dat wat opstartprobleempjes had. Als kleine, pasgeboren pruts wist hij de tepel niet te vinden en moesten we hem dag en nacht om de twee uur met een papflesje voeden. We doopten ons klein zorgenkindje Tiny Tim. Jup, naar de zielepoot in Dickens' A christmas Carrol en -ok ik geef toe- ook wel naar "Timmyyyyy" uit South Park ????. Want Timmy zal "nooit burgerlijk ingenieur worden" zoals de mama van drie van onze Smitten Kittens fijntjes verwoordde. Toen het verstand werd uitgedeeld stond Timmy hoogst waarschijnlijk achter in de rij. Of in een andere rij. Of gewoon niet in de rij omdat hij het te druk had met knuffelen. Dat kan ook.

Maar Timmy is wel één van de allerliefste kittens die we ooit hebben gefokt. (#nevernotpurring & #meltingheartssince2017).
Telkens er bezoek kwam voor de kittens was iedereen gek op onze kleine Timmy. En ik maar zeggen "Nee, den deze kan niet geadopteerd worden, er scheelt iets met hem, we moeten hem eerst laten onderzoeken om zeker te zijn wat hij mankeert!"

En ja in alle eerlijkheid ook één van de irritantste kittens die we ooit hebben gefokt. Hij wilt er ALTIJD bij zijn. Of je nu aan de computer aan het werken bent (Computermuizen vangen kan hij als de beste), probeert te slapen of probeert te koken (tegenwoordig ook wel "hindernissenparcour afleggen" genoemd ten huize Smitten kitten, want bij voorkeur legt hij zich pal tussen je voeten, voor je voeten of onder je voeten wanneer je probeert te stappen). Timmy moet en zal je erbij begeleiden.

Omdat wij er van overtuigd waren (Hypochonder much?!) dat Timmy zijn opstartproblemen ongetwijfeld te wijten waren aan een of andere vreselijke inwendige afwijking wilden we hem dan ook niet laten castreren (en onder narcose laten brengen) zonder hem eerst eens volledig te laten onderzoeken via echo en radiografie. 
Daarom gingen we gisteren met hem naar Ingrid Putcuyps van "Hond en Kat" in Astene. Groot was onze verbazing, maar ook onze opluchting, toen bleek dat alles 100 procent in orde was met onze Timmy.
Blijkbaar is zijn gezondheid even goed als zijn acteertalent (... And the oscar goes to...!).

Volgende week moet hij er dus aan geloven en doet hij zijn donatie aan het ballenbad. En daarna gaan we op zoek naar een thuis voor hem samen met zijn blauwe korthaar zusje. Want die twee zijn vier fluffy pootjes op één wollige brittenbuik.

 

 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • You can use BBCode tags in the text. URLs will automatically be converted to links.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <img><ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
view kittens