Voeding

Hier wil ik mettertijd een uitgebreide uitleg geven over wat wij onze katten voeden en waarom. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een gezonde voeding, aangepast aan de spijsvertering van de kat zorgt voor gelukkige en gezonde katten. Hieronder reeds een korte impressie:

Een kat is een obligate carnivoor en heeft dus baat bij een dieet dat zo rijk mogelijk is aan vlees. Granen en plantaardige vulmiddelen bieden de kat geen meerwaarde. Veel katten hebben problemen met de urinewegen en veelal kan dat verholpen worden door een voeding te geven die genoeg vocht bevat. 
Ook gebitsproblemen zijn vaak terug te brengen op voeding die niet goed aangepast is aan de kat. Inmiddels is al lang achterhaald dat brokken de tanden schoonmaken. Meer nog, vaak zijn het net brokjes die tandproblemen in de hand werken.

Obesitas, astma, problemen met de urinewegen, tand- en tandvleesproblemen, nierziekten, darmproblemen zoals Inflammatory Bowel Disease, Hepatische Lipidose, diabetes, Systemische Hypertensie, hartproblemen etc. Het is slechts een kleine selectie uit de ziektebeelden die kunnen voortkomen uit een slechte, onaangepaste voeding voor de kat.
Denk eraan dat al deze ziektebeelden ook invloed kunnen hebben op andere organen en zelfs levensbedreigende situaties in de hand kunnen werken.
En bedenk u of dit is wat u wilt voor uw kat?

Om bovenstaande redenen voeren wij onze katten dus GEEN brokjes, moesten we toch een brok moeten geven, dan kozen we er een die rijk is aan vlees en arm aan plantaardige vulmiddelen. Zo zijn er bv Acana, Orijen, Applaws etc.
Wij hebben er voor gekozen onze katten voornamelijk rauw vlees te voeren in de vorm van oa "kant en klaar versvoer", nl Tinlo, Darf Eko, Carnibest, Haaksbarf etc. en hele stukken vlees zodat ze door goed te kauwen de tandjes op mechanische wijze kunnen reinigen.
Zij krijgen maw ook kipfilet, kippennekken, biefstuk, lamshart, kwartels, en af en toe orgaanvlees of verse vis en dergelijke meer op het menu.
Hun dieet wordt verder aangevuld met blikvoer van goede kwaliteit zoals Porta21, Almo Nature, Cosma Thai, Thrive, Applaws etc. 

5 weken oud en al smullen van de kippennekken!5 weken oud en al smullen van de kippennekken!6 weken oud en Amber weet de paardenbiefstuk al goed weg te werken met die kleine tandjes!6 weken oud en Amber weet de paardenbiefstuk al goed weg te werken met die kleine tandjes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De rode lijn doorheen het hele menu is:
Zo veel mogelijk vlees,
zo weinig mogelijk onnodige rommel. 

Zelf zijn we heel tevreden van deze manier van onze katten voeden. Veel minder geurtjes op de kattenbak, compacte ontlasting en gezonde gelukkige dieren.
Kittenkopers kiezen uiteraard zelf wat ze hun kitten voeren en in welke verhoudingen; brok, vers, blik,... 
Wel is het zo dat wij sterk de voorkeur geven aan een nieuwe thuis waar onze kittens versvoer zullen krijgen.
Aangezien al onze kittens in de cattery groot worden gebracht op vers en hoogkwalitatief blikvoer kunnen wij dan ook niet garanderen dat onze kittens zonder problemen brokjes zullen aanvaarden. Er zijn kittens hier geboren die brokjes pertinent weigeren, ook al zijn ze inmiddels al 3-4 jaar.

Uiteraard zijn wij steeds bereid onze kittenkopers bij te staan in hun zoektocht naar een geschikte voeding voor hun kitten en krijgen ze ook van alles wat mee (vers, blik én hoogkwalitatieve brok) in het kittenpakket zodat ze kunnen uittesten waarom wij zweren bij bovenstaande voedingswijze en ze door zelf uit te proberen kunnen beslissen of ze zich hier ook in kunnen vinden of niet.

view kittens