Waarom showen?

 

Waarom showen? Tja, dat hebben wij ons vroeger ook afgevraagd...
In het verleden hebben wij af een toe een show van de onafhankelijke verenigingen bezocht. Dat is ons nooit echt goed bevallen (saai en zo willekeurig *gaap*) en 2 jaar terug zijn we dan ook volledig gestopt met showen. Inmiddels zijn we gaan beseffen dat er buiten de onafhankelijke verenigingen ook nog andere verenigingen zijn, zoals Fifé, CFA, Tica,... en dat die ons misschien wel aanspreken?

Om die reden ben ik op een gegeven moment wat verschillende verenigingen gaan uit proberen. Zelf eens ervaren waarom de Fifé-showers zo enthousiast zijn over Fifé-shows en waarom de Tica-showers zo enthousiast zijn over Tica-shows. "Don't Knock it, til you try it" zegt men en dus probeerden we maar Cool
Inmiddels hebben we een Fiféshow bezocht en dat is ons redelijk goed bevallen, echter is dat louter voor onze BLHtjes niet zo interessant omdat BLH (nog?) niet Fifé-erkend is. Daarom hebben we inmiddels ook een Tica-Show geprobeerd en ook dat is ons heel goed bevallen!

Findus op TICA showFindus op TICA show

Momenteel showen wij dus met de langhaartjes bij Tica en met de kortharen af en toe bij Fifé. Wij showen niet heel vaak omdat té nooit goed is. Het moet fijn blijven voor ons en onze katten. Maar zo af en toe zijn wij dus wel terug te vinden op kattenshows.

Wij hechten niet veel belang aan titels, maar vinden het een goede manier om in contact te staan met andere exposanten, de keurmeesters en kattenliefhebbers in het algemeen. Uiteraard is het leuk als de kat wat wint op show, maar het belangrijkste is voor mij een leuke dag te hebben met vrienden en kennissen en natuurlijk met de katten!

Vindt een kat het niet leuk op show dan stopt de showcarrière van die kat dan ook daar. Showen is niet weggelegd voor elke kat en dat moet je als baasje dan ook respecteren. 

view kittens