Ch. Billie

De kat waarmee het allemaal begon...

Billie is onze eerste BLH en werd geboren in Nederland. Het plan was om met haar te fokken, maar aangezien er heel dichtbij HCM voor komt in haar lijnen zijn we hier al snel van afgestapt. Tevens is gebleken middels echografisch onderzoek dat Billie een extra bloedvat op de lever heeft. Gezien het feit dat een broertje van haar erg ziek geweest is door een levershunt baarde ons dat wel zorgen.
Gelukkig heeft de tijd inmiddels uitgewezen dat Billie zelf geen last ondervindt van het extra bloedvat, en aangezien wij niet met haar fokken is de vraag of en hoe zoiets vererft voor ons in deze context niet meer relevant.

Billie is een klein blauw pluizenbolletje met pracht van ogen! Ze is superspeels en je kan haar echt alles van eten voorschotelen!

Ze is niet gesteld op bezoek, kinderen, drukte en lawaai. Billie is niet bepaald het prototype van knuffelkat of schootkat, maar elke nacht komt ze mij luid spinnend wakker maken en probeert ze mijn gezicht te wassen.
Haar favoriete bezigheid is spelen met haar eten en brokjes en stukjes vlees vliegen hier soms de kamer door als ze echt op dreef raakt{#emotions_dlg.biggrin}

Met Billie hebben we een aantal jaar geleden af en toe een kattenshow bezocht. Ze heeft het moeiteloos geschopt tot Champion en toen hadden zowel zij als wij er genoeg van {#emotions_dlg.bored}. Haar showresultaten vind je op de pagina "kattenshows"

Omdat Billie niet gelukkig was bij ons zijn we op zoek gegaan naar een rustige thuis. Die vond ze bij Petra en Marc. We zijn hen hiervoor zeer dankbaar!

Genotype Billie:  bB dd ll w+w+ s+s+ O+O+ 

Navigeer door onderstaande gallerij door te klikken met je muis of via de pijltjes op je toetsenbord.

view kittens