Poppie

Ons poppemieke

bB dd ll w+w+ s+s+ O+O+ 

Poppie is een geweldig lieve, grappige en natuurlijk ook mooie blauwe BLH poes. Ze lijkt wel met de dag mooier te worden, of bezit zij gewoon de eigenschap ons dag na dag nog verliefder op haar te maken?!... Ik gok op een combinatie van deze beiden factoren {#emotions_dlg.xlovex}
Ze werd geboren in Nederland en leefde een tweetal maanden bij een fokker in Duitsland en toen ze daar ineens weer weg moest kwam ze bij ons terecht. We hadden wel enige schrik dat ze omdat ze al 5 maanden was en al een andere thuis gewend was, misschien niet zou kunnen aanpassen bij ons, maar anderzijds waren we zo verliefd op haar en voelde het echt alsof zij gewoon bij ons hoorde te zijn, dat we toch de sprong hebben gewaagd.

Iets waar we achteraf enkel heel blij voor kunnen zijn! Poppie is qua karakter en uiterlijk echt een schot in de roos!
In geen tijd en zonder conflicten op te zoeken, maar gewoon te zijn wie ze is heeft Poppie haar plaatsje hier zonder problemen veroverd.

Ons Popje heeft een hele mooie cobby bouw, staat standvastig op haar dikke stevige pootjes en heeft een ongelooflijk sprekend "poppengezichtje".
Haar ogen zijn prachtig, groot, rond, knaloranje en geven haar een verbaasde, onschuldige blik. 

Poppie is een ongelooflijk lief poesje en een heerlijke knuffel. Ze is heel speels en brengt ons vaak aan het lachen.
Zo slaapt ze in de gekste standjes, bij voorkeur op haar rug. Dan ligt ze zichtbaar zo te genieten dat je er zo bij zou willen gaan liggen!
Poppie wordt hier ook wel “de ekster” genoemd omdat ze altijd op zoek is naar dingetjes om mee te spelen.
Regelmatig betrap ik haar bv met haar kopje in mijn handtas, op zoek naar verborgen schatten.

Ons Popje is echt een geweldige kat! Al is subtiliteit niet echt haar sterkste punt. Als ze iets van mij gedaan wilt krijgen weet ze zich zeer goed uit te drukken. Als ze honger heeft dan begint ze aan mijn haar te knabbelen. Probeer haar dan maar eens te negeren, met al dat gekuch (want ja, die lange haren van mij kan ze maar moeilijk in bedwang houden {#emotions_dlg.winking}) en geproest! 

Ook word ik regelmatig wakker tussen de balletjes en muizen. Want Poppie heeft de gewoonte mij 's nachts allerlei "schatten" te komen brengen. Als ik die dan weg gooi zodat zij ze kan apporteren dan is ze helemaal in de wolken!

Maar het meest vertederende zijn de momenten wanneer ik wakker word met Poppie in mijn armen. Dan heeft ze zich terwijl ik slaap in mijn armen gewurmd en ligt ze heerlijk te spinnen. Zo hartverwarmend om zo te mogen ontwaken!

Poppie haar papa is inmiddels 16+, werd tot op heel oude leeftijd getest en is nog steeds kerngezond! Recent zijn we met enkele voorouders van Poppie gaan testen en die werden met leeftijden van 7 en 9 prachtig negatief getest, iets waar we zeer blij om zijn!

Poppie is zo'n beetje de basis van onze cattery. Niet alleen van type, al is haar type wel echt hetgeen wij willen fokken, maar zeker en vast ook voor onze kattengroep. Poppie is de bemiddelaar in conflicten, staat hoog in de hiërarchie en zorgt ervoor dat de groep hier rustig en stabiel blijft.

Ze heeft ons over de jaren zo veel moois gegeven, bijvoorbeeld Amber die geboren werd in Poppie's eerste nestje.
Ik ben Poppie ontzettend dankbaar dat ze mij zo’n mooi geschenk heeft gegeven. 

Poppie is een kat om te koesteren en dat doen we dan ook!

 

Poppie's Infofiche

POPPIE
Geboorteplaats Nederland
Ras Brits Langhaar, 1e generatie
Kleur Blauw, draagt choc.
Testen Reeds 5 x HCM-negatief via echo. (Wordt jaarlijks herhaald)
PKD-1 neg via DNA. PKD neg via echo op 1 jaar.
Poppie’s papa is inmiddels 16+ en nog steeds HCM-neg.
Wij zijn dan ook heel blij dat wij uit deze kater een dochter hebben!
Bloedgroep
Koosnaampje Boowpie, Bo-Peach, Bo Peep, Poppedijntje Gordijntje, Popske, Ekstertje 
Gewicht 5 kg op 3 jaar
Houdt van Eeeeeten, spelen met papieren karnavalballetjes, bovenop mij slapen, gekamd worden, haar dochter Amber, kinderen, bezoek, snoepjes
Houdt niet van Carnibest als ze niet zwanger is, kammen als het te lang duurt
Opmerkingen Kan apporteren, moeder van het Appeltjes-Nestje en dus ook de mama van ons blauw-crème-wit meisje Amber. Poppie's tweede nestje was het Dolci di casa-nestje

Navigeer door onderstaande gallerij door te klikken met je muis of via de pijltjes op je toetsenbord.

view kittens